Остават броени дни до старта на нашия нов сайт!

Последни публикации

Градина в задния двор

Автор: Гергана Банкова 


Ново течение в САЩ позволява да си наемете домашен агроном за да ви отгледа био продукция във вашия собствен двор. Повече за тази нова възможност да се храним здравословно на достъпна цена ще научим от нашия консултант Гери Банкова, която е агроном.

Снимка: dreamstime.com
За любителите на домашни екологично чисти плодове и зеленчуци бих искала да представя една нова практика „екологично градинарство в задния двор”.
Нужно е да имате достатъчно голям двор зад къщата и желание и може да си направите  градинка в зависимост от потребностите на всички членове в семейството. Това е нещо подобно на селската градинка на баба, но в градски условия. Представете си близо до красивия райграс на двора едно кътче с билки, зеленчуци и няколко овощни дръвчета.
За да не робувате на това начинание е нужно да си наемете агроном градинар, който да създаде и обслужва градината срещу договорено заплащане. Той ще се грижи ежеседмично да плеви, да полива, засажда нови зеленчуци, да бере, да защитава от болести и неприятели. Всяка седмица пред вратата ще ви чака кошница с желаните продукти от собствената ви градина.
Още от есента се преминава към стъпка 1 – планиране на градината, избор на асортимента, който ще е нужен да нахрани семейството. Преминава се към стъпка 2 – избор на точно определено място в градината, заграждане на обекта, внасяне на плодородна почва, торене и садене на семената. Стъпка 3 представлява – ежеседмични грижи за градината.
Крайния резултат е пълната кошница с пресни екологично чисти плодове и зеленчуци на прага на вашия дом.

Няма коментари:

Публикуване на коментар