![]() |
Снимка Schrot und Korn |
За 4 порции
Начин на приготвяне: 30 мин. + втасване: 30 минути + печене: 45 мин.
На порция: 930 калории, 37 г мазнини, 34 г белтъчини, 115 грама KH
500 грама пълнозърнесто брашно от лимец (може да се замени с пълнозърнесто пшенично)
сол
1 кубче прясна мая
7 супени лъжици зехтин
800 грама червен лук
250 мл заквасена сметана
250 мл прясно мляко
4 яйца
пипер
500 грама бяло грозде
2 ч.л. мащерка на листенца
Към брашното добавете 1 чаена лъжичка сол. Маята разтворете в 400 мл хладка вода и я добавете заедно със зехтина към брашното. Омесете гладко тесто. Покрийте и оставете на топло място за 30 минути да втаса.
Нарежете лука на кръгчета. Разбъркайте смес от заквасената сметана, млякото и яйца и я подправете със сол и черен пипер. Разточете тестото и го сложете в подмазана тавичка като надигнете крайчетата на питата леко нагоре. Набодете я с вилица на няколко места. Нанесете отгоре сместа със сметана и яица, след това наредете лучените кръгчета и гроздето и най-отгоре разпръснете листенцата от мащерка.
Изпечете на 190 градуса в средата на фурната за около 45 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар