За 4 порции
Начин на приготвяне: 30 мин. + време за мариноване: 30 мин.
На порция: 460 калории, 38 г мазнини, 13 г белтъчини, 17 гр KH
500 г жълти и зелени тиквички
8 супени лъжици зехтин
1 скилидка чесън, нарязана
1 супена лъжица кленов сироп
3 супени лъжици лимонов сок
1 супена лъжица настъргана лимонова кора
2 супени лъжици кедрови ядки
1 стрък мента
200 грама сирене
2 сухи фурми, без костилка
80 грама листенца тученица или рукола
Сол, черен пипер
1. Нарежете тиквичките на кръгчета. Запържете / запечете ги за 2 - 3 минути от всяка страна в 1 супена лъжица олио. Поръсете чесъна. Направете марината с кленовия сироп, лимоновия сок, лимоновата кора и зехтина. Оставете да се охлади за 30 минути в хладилника.
2. Запечете леко кедровите ядки в тиган без мазнина. Накъсайте на едро листата от мента. Натрошете сиренето. Добавете нарязаните фурми.
3. Всички съставки се смесват с филийките тиквички и маринатата. Подправете със сол и пипер и сервирайте веднага.
Няма коментари:
Публикуване на коментар